четверг, 19 ноября 2020 г.

11. loeng Arendus- ja ärimudel

 Dwarf Fortress - cow-boy coding

Dwarf Fortress(DF) on üks edukamaid indie arvutimänge. DF anti välja 2004. aastal ja see jääb indie-lovers hulgas populaarseks tänapäevani. Arvutimängu populaarsus on seotud DF sügavusega ja detaliseerimisega. "It contains an extensive world generator, a three-dimensional cellular automata system for simulating fluids, naming languages for all major races, an economics simulation, and even a complete Adventure Mode in which the player can explore abandoned fortresses". DF on hea näide "code-and-fix" mudelist. See tähendab, et mänguloomiseks ei olnud mingit plaani. Tõesti, mängu autor Tarn Adams oli alguses suunatud tegema teist mängu "Mutant Miner", vaid, pärast pettumust projektis, ta otsustas teha sarnast mängu, vaid real-time-is ja paljude dwarf-itega. DF sündis. Tegelikult, DF grupp koosnebki ainult kahest inimesest: Tarn Adams ja tema vend Zach Adams. Arvan, et selliste gruppide jaoks, kus osalejad teavad ja tunnevad üks teist nii hästi cow-boy coding mudel on parim.
 
DF logo

DuckDuckGo - Reklaamimudel

Üks meetodist kuidas search engine-d toovad sissetuleku on cookie-failede müümine. Search engine salvestab otsingupäringuid ja annab neid reklaamijatele, kes panevad ette seda toode, mille teil on vaja. Aga mõned inimesed ei armasta kui keegi jälgib nende elu. Neile sobib DuckDuckGo search engine mis ei loo cockie faile. Selle asemel reklaami pakkumine põhineb ainult käisoleval päringul. Ja pärast seda DDG unustab inimese päringut. Selle põhjal, DuckDuckGo-l on reklaamimudel.
DuckDuckGo logo


kasutatud allikad:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Df_logo.png
https://en.wikipedia.org/wiki/Dwarf_Fortress
https://www.gamasutra.com/view/feature/131954/interview_the_making_of_dwarf_.php
https://www.feedough.com/how-does-duckduckgo-make-money-ddg-business-model/

Комментариев нет:

Отправить комментарий

15.loeng Eetika ja IT

Technology Code of Conduct  of  Ewing Public School  The Ewing public school create own ethic codex for using internet for their students.  ...